Patentkontoret

mban3310lNi har nog sett skämtteckningar som beskriver hur en man sitter i väntrummet på patentkontoret med en komplicerad maskin i sitt knä. Och så kommer det en man med exakt samma maskin och sätter sig brevid. De har gjort samma uppfinning.

watch Lite så är det med EDS-ht och HMS skulle jag vilja säga.  EDS har ju främst omhuldats av genetiker medan HMS har sitt ursprung bland reumatologer som såg ett samband mellan överrörlighet och smärtproblem hos de som ej var reumatiska.

source url Alltefter åren har gått som har dessa 2 begrepp visat sig beskriva i princip samma tillstånd, åtminstone beträffande konsekvenserna. Så ur patienternas synvinkel finns det ingen anledning av skilja på dessa diagnoser.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *