Hem » Englands herrlandslag i fotboll mot italiens herrlandslag i fotboll tidslinje

Englands herrlandslag i fotboll mot italiens herrlandslag i fotboll tidslinje

by Hypermobilitet

Englands herrlandslag i fotboll mot Italiens herrlandslag i fotboll – Tidslinje

På fotbollsplanen har England och Italien alltid haft en intensiv rivalitet. Kärnan i denna rivalitet ligger delvis i de olika fotbollskulturer och stilar som representeras av respektive lag. Varje möte mellan dessa två gigantiska fotbollsnationer är alltid en förtrollande kamp, fylld med osäkerhet och oförutsägbara händelser som är omöjliga att ignorera.

Tidiga år

Allt började den 13 maj 1933, när de två fotbollstiitarna möttes för första gången. De italienska Azzurri lyckades säkra en seger med hjälp av genombrottsmålet från Giuseppe Meazza.

Medioker period

Därefter följde en period där båda lagen kämpade hårt, men ingen kunde få tag på den gyllene pokalen. Det var en tid full med remi och förlorade chanser.

Modern era

Sen dess har en hel del vatten flutit under bron. I EM 2012, under det drama som är en straffläggning, kunde Italien skicka England hem efter en nervkrossande kvartsfinal.

Den senaste och mest minnesvärda matchen mellan dessa lag var finalen i Euro 2020, som erbjöd oss en dramatisk straffläggning igen, den här gången med en seger för Italien.

Inbördes motgångar

De båda lagen har haft sina upp och nedgångar, men det som är uppenbart är att ingen av dem har någonsin gett upp. Denna fighting spirit är den drivande kraften bakom deras kontinuerliga framsteg på fotbollsplanen.

Datum Händelse Resultat
13 maj 1933 Första mötet Italien vann
1948-1954 Medioker period Oavgjort och förlorade chanser
2012 EM kvartsfinal Italien vann
2020 Euro final Italien v

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign