Hem » Hur stänger man av iPhone 13 – en liten historisk inblick

Hur stänger man av iPhone 13 – en liten historisk inblick

by Ebba Karlsson
IPHONE123

Om du är ung kanske det känns som att iPhone alltid har funnits, men det är faktiskt en ganska ny uppfinning. Den lanserades först 2007 och är alltså inte ens tjugo år gammal. Jämför det med den första mobiltelefonen som kom redan 1984. Tekniken har verkligen tagit stora kliv de senaste åren och utvecklingen går snabbt framåt. 

Sedan 2007 har Apple släppt inte mindre än 34 olika iPhone. Inte så konstigt att man inte kan hålla reda på alla nya inställningar och funktioner. 

Men du sitter alltså med din nya telefon i handen och betraktar den blanka ytan, växlar blixtsnabbt mellan de olika apparna och känner dig väldigt nöjd. Men så slås du plötsligt av en en tanke: “Hur stänger man av en iPhone 13 pro max?” Den har ju inte knappar!

En process att starta iPhone 13

Förr i tiden, innan flygplansläge var en vanlig funktion och när folk fortfarande hade skojiga ringsignaler, stängde man ofta av sin telefon. På möten, på bio och på natten. Inte bara för att den inte skulle störa, utan även för att spara på batteriet. Men det var lättare då, eftersom mobiltelefoner hade knappar. 

Innan smartphone kom hade mobilerna knappsatser, med siffror och bokstäver på. Då brukade en knapp även vara dedikerad av- och påknapp. Din iPhone 13 har ingen knappsats eller synlig powerknapp, men räds icke. 

För att stänga av den behöver du trycka och hålla nere valfri volymknapp, samtidigt som du håller nere sidoknappen. Då visas ett reglage för avstängning på skärmen. Dra i reglaget och vänta 30 sekunder. Samma sak för att starta iPhone 13. Så nu vet du svaret på frågan om hur stänger man av iPhone 13.

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign