Hem » Louis armstrong ser du stjärnan i det blå?

Louis armstrong ser du stjärnan i det blå?

by Hypermobilitet

Louis Armstrong: Ser du stjärnan i det blå?

När man tänker på jazzikonen Louis Armstrong, kanske hans version av Disney-klassikern ”Ser du stjärnan i det blå?”, inte är det första som dyker upp. Men denna sång har faktiskt blivit en symbol för Armstrongs djupa och emotionella musikaliska uttryck.

Vem var Louis Armstrong?

Född i New Orleans, var Louis Armstrong känd för sin kraftfulla, raspiga röst och exceptionella trumpetfärdigheter. Hans mångsidiga karriär sträckte sig över fem decennier, från 1920-talet till 1960-talet. Han skakade om jazzens värld och blev en av jazzens mest inflytelserika konstnärer.

Name Födelseår Dödsår
Louis Armstrong 1901 1971
Födelsetad New Orleans, Louisiana N/A
År aktiv 1920 1971
Känd för Trumpet, sång N/A

Ser du stjärnan i det blå?

”Ser du stjärnan i det blå?” är ursprungligen från Disneys film ”Pinocchio” från 1940. Den har översatts till otaliga språk och framförts av en mängd artister. Men det är Armstrongs tolkning som verkligen tar låten till en annan nivå. Han tar med sin unika tolkning och känslomässiga kraft till denna ikoniska melodi, vilket gör den ännu mer speciell.

Musikens kraft

Musik är ett universellt språk, det behöver inte översättas. Det är vad som gör Armstrongs version av ”Ser du stjärnan i det blå?” så kraftig. Den binder oss samman, oavsett språk eller kultur.

Så nästa gång du hör ”Ser du stjärnan i det blå?”, tänk på Louis Armstrong. Kanske kommer du att se stjärnan på ett helt nytt sätt.

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign