Hem » Martin Ådahl LO Borgen

Martin Ådahl LO Borgen

by Hypermobilitet

Martin Ådahl är en tjänstgörande riksdagsledamot för Centerpartiet. Han tillhör Stockholms kommun och håller valplats nummer 140. Hans fulla namn är Sven Martin Andreas Ådahl och han föddes den 5 december 1969 i Stockholms län. Förutom att vara politiker är han en svensk ekonom, debattör och även författare. Han har varit Centerpartiets ekonomisk-politiska talesman sedan augusti 2021. Ytterligare befogenheter är att han sedan september 2021 är Centerpartiets andre vice partiordförande.

Martin Ådahl LO Borgen

Martin Ådahl LO borgen blev ett debatterat ämne i februari 2021. Centerstudenter gav Martin ett diplom för årets centerparlamentariker och det illustrerades med en bild av ett brinnande LO högkvarter. Centerpartiets partiledare Annie Lööf blev upprörd av bilden och tog avstånd från den. Även andra politiker från övriga partier talade ut och tog avstånd. Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar kallade bilden osmaklig via Twitter. Martin Ådahl hamnade i extra blåsväder då han retweetade bilden, men efter ett tag så fick han be om ursäkt för den.

Bakgrunden till händelsen är att arbetsrätten hade varit en av de stora frågorna inför januariavtalet. Det fick Centerpartiet och facket LO att stå på två olika sidor och riskerade att få januariavtalet att spricka. Martin Ådahl ville inte att LO skulle få något inflytande och det resulterade bland annat i det kontroversiella diplom.

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign