Hem » Pontus Rasmusson – PR-katastrof eller PR-geni?

Pontus Rasmusson – PR-katastrof eller PR-geni?

by Hypermobilitet

När det kommer till uttrycket “all PR är bra PR” kanske en person som Pontus Rasmusson skulle bestrida dess riktighet. I alla fall har den PR-storm som blåst kring Pontus efter att han fått sin välbesökta YouTube-kanal nedlagd inte direkt haft någon positiv påverkan på karriären. Men man vet aldrig. 

Ålder:Pontus Rasmusson är född 1998.
Familj:Pontus Rasmusson lever med sin mamma Carina och pappa Patrik.
Flickvän:Pontus Rasmusson har ingen flickvän.
Telefonnummer:Pontus Rasmussons nummer finns på hitta.se.

Vem är Pontus Rasmusson?

Om du inte vet vem Pontus Rasmusson är, är du sannolikt äldre än 30 år och har heller inte läst några nyheter under större delen av 2022. Pontus Rasmusson är (var) en av Sveriges absolut största profiler på sociala medier som YouTube och TikTok. Han har publicerat en stor mängd videoklipp i underhållningssyfte, och inriktat sig på en ung publik. Man skulle kunna säga att han har varit en typ av barnprogramledare på sociala medier.

Hans YouTube-kanal har blivit känd bland annat för de challenges han spelat in med sina föräldrar, Carina och Patrik Rasmusson. Pontus är ensambarn, och bor fortfarande med sina föräldrar vid tjugofyra års ålder. Det är visserligen inget ovanligt för ungdomar i hans generation. Bostadsmarknaden är inte lättnavigerad, ens för den som har en stadig inkomst från sociala medier. 

Var bor Pontus Rasmusson?

Frågan “var bor Pontus Rasmusson” har alltså ett enkelt svar: hemma hos mamma. Familjen delar en villa i Ingelsta utanför Växjö, och det är också där de har spelat in majoriteten av sina videos. För en äldre generation kan det i sanning låta imponerande att kunna bygga upp en karriär från sitt pojkrum i Ingelsta, men som alla GenZ:s vet är ett postnummer nothing but a number. Man behöver inte längre flytta till Stockholm för att bli känd. 

Frågan “hur gammal är Pontus Rasmusson” är dock lite mer intressant, inte minst eftersom Pontus tidigare har ljugit om sin ålder av oklar anledning. I en av alla de shorts, reels och tiktoks han publicerat, har han uppgett sitt födelseår till 2004. Det är en skarvning med sex år. I verkligheten är Pontus Rasmusson född 1998. 

Vad skriver de på Flashback om Pontus Rasmusson?

Den utmärkta podden Flashback Forever har i skrivande stund inte tagit upp någon av de trådar på nätforumet Flashback som behandlar Pontus Rasmusson. Men självklart går det att göra ett litet gräv i samma anda som Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia. 

På Flashback finns en stor samlingstråd kring Pontus Rasmusson, som är över hundra sidor lång. Rubriken på denna tråd skvallrar om vad som satt Pontus Rasmusson i rampljuset även för de svenskar som inte är intresserade av barnunderhållning på YouTube: “Skvaller om influencern Pontus Rasmusson – Blåser barn på tusentals kronor”.

Pontus Rasmusson och skandalerna

Pontus Rasmussons förhållningssätt till sina unga följare är också det som många menar kan bli hans stora fall. Det som Flashback-skribenterna beskriver som en “blåsning” handlar inte om att han försökt sälja dyr merch – utan om att Rasmusson haft en telefonlinje öppen, dit han uppmanat sina följare (de flesta barn) att ringa för att få prata med honom. Det har dock varit fråga om en betallinje, där samtalstaxan uppgått till 9:90 SEK per samtal. 

Pontus Rasmusson menar att han varit tydlig med denna information, medan några av hans följare och deras föräldrar menar att så icke varit fallet. En mamma ska ha mottagit en telefonräkning på mer än 10 00 SEK, efter att dottern gång på gång ringt Pontus Rasmussons telefonnummer. Det bör tilläggas att kostnaden för samtalen debiterats även om uppringaren inte kom fram. 

Pontus Rasmusson pratar om sex-frågor inför barn

En annan del av varför Pontus Rasmusson hamnat i blåsväder är att han under sin karriär lagt upp några videos där han behandlar sexuella frågor. Särskilt har en video där han går igenom sina följares insända hemligheter rönt stor uppmärksamhet, eftersom flera “hemligheter” handlade om bland annat våldtäkt och incest.

Detta visade sig strida mot YouTubes användarpolicy, och efter att saken uppmärksammats i ett reportage i Svenska Dagbladet stängdes Rasmusson av från plattformen. Han har både beklagat och överklagat detta, och i skrivande stund är sista ordet inte sagt vad gäller Rasmussons framtid som influencer. 

Pontus Rasmusson – artist?

Det återstår att se om Pontus Rasmusson lyckas vända sin dåliga PR till bra PR. Konstigare saker har hänt i kändisvärlden. Men om han ändå behöver byta karriär, kan han kanske plocka upp sin gamla artistkarriär och släppa en ny låt

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign