Hem » Varning för vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt

Varning för vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt

by Hypermobilitet

Innan vi dyker ned i ämnet, låt oss göra någon förståelse klar: ”Varning för vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt”. Kanske det är en käftfull, men det är en viktig del av trafiklagarna! Låt oss bryta ner det – det är helt enkelt en varning för att du närmar dig en korsning, där bilister från en anslutande väg måste ge vägen eller stoppa helt.

Om vägkorsningar

Vägkorsningar, spanska vägar eller runda cirkulationer, det spelar ingen roll hur du kallar dem. Vi alla ska möta dem på vägen och någon gång ska vi vara på den anslutande vägen och ha väjningsplikt eller stopplikt.

Gällande regler

Reglerna i dessa fall är ganska simpla, förare från anslutande vägar måste antingen ge vägmärken (väjningsplikt) eller stoppa helt (stopplikt) för att låta trafikant på huvudvägen gå först. Men, vet du vad som gör dessa resor säkrare? En klar förvarning om vad som kommer i form av skyltar och markeringar.

Typer av Vägmärken Beskrivning Viktigt att Notera
Väjningsplikt En triangel pekande nedåt med röd kant Kräver föraren att ge väg till övrig trafik
Stopplikt En röd oktagon med ordet ’STOP’ Föraren måste stanna helt innan de fortsätter
Varningsmärke En gul diamantformad skylt med symbol för korsning Indikerar en kommande korsning, användbar vid dålig sikt eller komplicerade korsningar

Tips och trix

När du möter vägmärken som varning för vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt, bör du ta försiktighetsåtgärder. Sakta ner, kolla efter andra trafikanter, var redo att ge väg och följ alltid skyltningar.

Låt oss sammanfatta det lite – titta på

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign