Hem » Vem har sagt något om kärlek? att bryta sig fri från hedersförtryck

Vem har sagt något om kärlek? att bryta sig fri från hedersförtryck

by Hypermobilitet

Vem har sagt något om kärlek? Att bryta sig fri från hedersförtryck

”Kärlek.” Ett så enkelt ord men som bär på en enorm kraft. Kärleken som skapar liv, håller samman hjärtan och gräver kanaler mellan själar. Men vad händer när kärleken blir en läggkista att låsa in hjärtat? Finns det något starkare fängelse än hedersförtryck präglat av en förvirrad förståelse av kärlek?

Vittnesmål från hjärtat

Du känner säkert igen historierna. Berättelser från dem som kämpat, brutit sig loss. De som talat när tystnaden blev för svår. Deras ord visar på kärlekens kraft – hjärtats strävan efter frihet. ”Jag bryter mig fri för att jag älskar mig själv tillräckligt.” Har du hört det förut?

Citat Ursprung Individens kamp
”Kärlek är frihet, inte fängelse.” Anonym, Hedersförtryct Att hitta sin självständighet
”Mitt hjärta bär på en längtan efter frihet.” Anonym, Hedersförtryct Att finna styrkan att bryta sig loss
”Jag bryter mig fri för att jag älskar mig själv tillräckligt.” Anonym, Hedersförtryct Att värdera sig själv
”Ingen kan ta ifrån mig mitt värde.” Anonym, Hedersförtryct Att stå upp för sig själv

Att hitta kärlek i friheten

Frihet och kärlek är två sidor av samma mynt. När du älskar någon, ger du hen frihet att vara den hen är. Och när du är fri, har du kapaciteten att älska fullständigt. Så vem har sagt något om kärlek? Kanske är svaret att vi alla har det, i vår strävan att bryta oss fria från hedersförtryck. Så vårt helylle är inte i burar utan i att älska och att vara älskade – fritt och otvunget. Inte sant?

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign