Hem » Vi eller aldrig – terapi i tv-rutan

Vi eller aldrig – terapi i tv-rutan

by Ebba Karlsson
couple 2

Vi eller aldrig är reality-serien där relationer utforskas och par tar reda på om de passar tillsammans. Under en säsong får kärlekspar flytta in i ett hus vid Medelhavet, bort från deras vanliga vardag, och tillsammans med relationsexperter komma fram till om de passar ihop eller om de ska göra slut. 

Snabbfakta om Vi eller aldrig

Var sänds det?Sänds på SVT och finns att streama på SVT Play
Vilka gör programmet?Serien görs av produktionsbolaget Mastiff.
Hur många avsnitt?Programmet har två säsonger med 10 avsnitt vardera.
Var spelas den in?Programmet spelades in på plats i Malta.

Vad handlar Vi eller aldrig om?

Premissen kan tyckas enkel: spendera tid med varandra i en avslappnad och trivsam miljö vid Medelhavet med att samtala om sin relation tillsammans med relationsexperter för att utforska den på djupet. Men som alla som varit i eller är i en relation vet är det inte alltid en dans på rosor. Det finns ofta något hos en partner som kan få en att bli rosenrasande. Någon liten egenhet hos sin partner som i början kunde te sig obetydlig eller rentav gullig kan i längden bli ett stort irritationsmoment. Ens behov och begär kan gå ouppfyllda. 

När tillvaron tillsammans efter ett tag övergår till vardagslunk och tråkiga rutiner känns den första tidens svallande romantik som blott ett minne. Kanske märker man att den andras prioriteringar och perspektiv på vad relationen egentligen innebär ser annorlunda ut. Går det då att komma över varandras olikheter och stärka banden till varandra? Eller kommer bråk, slitningar och bristande kommunikation att bli för mycket? Kanske är det bäst att göra slut? Det är sådana frågor som programmet försöker besvara och som de deltagande försöker komma till insikt om.

Första omgången av Vi eller aldrig

Programmet hade premiär i juli 2021 där säsong 1 leddes av Farao Groth som med hjälp av sexterapeuten Louize Mazanti och psykologen Björn Hedensjö välkomnade sju par till inspelningsplatsen i Malta. De deltagande paren kommer från olika bakgrunder och situationer, från nyförälskade till att ha levt tillsammans i tolv år. Under seriens gång fick de tackla de problem som en relation kan innebära. Hur hanterar man varandras olikheter och annorlunda synsätt? Vad ska man göra när man flyttat ihop och bråkar mer än vanligt? Hur hittar man tillbaka till varandra efter att ha levt separat eller hur gör man för att hitta fotfästet och komma framåt i en ny relation?

Utfallen var olika, Rosinja och David som varit tillsammans i ett halvår när programmet spelades in lämnade efter sju avsnitt och valde till slut att separera. Gjorde slut gjorde även Felicia och Matteo, kärleksparet sedan ungdomen flyttade isär kort efter att de kom hem. Man kunde även följa deras resa genom Felicias instagram. Men programmet ledde även till ett frieri, i säsongens sista avsnitt friade Steffi till pojkvännen Marcus.   

Vad har hänt i senaste säsongen?

Säsong 2 började sändas i juli 2022 och den här gången deltog sju kärlekspar för att dissekera sina förhållanden och se om de var rätt för varandra. De sex paren var:

  • Albin T Nordgren och Mathilda N Thelèn
  • Maja Jonsson och Jimmy Neuman 
  • Johanna Martinsson och Yasmina Strömberg
  • Franco Rodriquez och Amanda Lönn
  • Patrik Wennerberg och Mariama Fatty
  • Emanuel Chbib och Linnea Karlsson
  • Julia Diaz och Angela Penaranda

Sexteraupeten Louize Mazanti deltog även denna säsong tillsammans med relationscoachen Philip Diab som ny expert. Under säsongens gång coachas paren både enskilt och tillsammans i gruppövningar vilket leder till både obekväma situationer, stormiga gräl och svartsjuka, men även nya insikter och upptäckter om varandra. I slutändan ledde det till att par separerade, men även giftermål och förlovningar. Vissa deltagare har valt att lägga ut sin resa på Instagram, som t.ex. Julia som nu försöker sig på en karriär som modell.

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign