Hem » Vilket träd bär frukt som är riskabel att smaka på

Vilket träd bär frukt som är riskabel att smaka på

by Hypermobilitet

Vilket träd bär frukt som är riskabel att smaka på?

Vilken tankeväckande fråga! Träden omkring oss bär många unika och fantastiska frukter som kan vara både mycket läckra och mycket farliga. Men ett träd plockar bokstavligen faran direkt från grenen – manskärelsetrådet, vars frukter kan vara lika dödliga som de är lockande.

Träd Frukt Risk
Manskärelseträd (Hippomane mancinella) Frukten Hög (Innehåller giftiga ämnen)
Äppelträd (Malus domestica) Kärnor Måttlig (Kan orsaka illamående och kräkningar)
Heliga fikonträdet (Ficus religiosa) Mjölk Låg (Kan orsaka hudirritation)

Nuvarande risker

Manskärelseträdets frukt är oerhört riskabel att äta. Det ser ut som ett litet äpple, men får sitt namn från det intensiva brännande och lungeffekten det kan orsaka när det äts. De tidigaste spanskarna i Amerika kallade dem passande nog för ”manzanillas de la muerte” som betyder ”lilla äpplen av döden”!

  • Äppelkärnor: Äppelkärnor innehåller amygdalin, en kemikalie som kan omvandlas till cyanid i kroppen.
  • Mjölk från heliga fikonträd: Den mjölklika saven som kommer ut från fikonbladen kan orsaka hudirritation om den kommer i kontakt med huden.

Slutsatsen är att det alltid är klokt att vara medveten om vilken frukt du äter, och från vilket träd den kommer!

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign