Hem » Swish dominerar marknaden, men finns det liknande alternativ?

Swish dominerar marknaden, men finns det liknande alternativ?

by Hypermobilitet

Swish är en tjänst som är väldigt enkel att använda. Här går du helt enkelt in på Swish-appen, fyller i vem du vill skicka pengar till och hur mycket, och verifierar sedan din identitet via BankID. Begäran skickas sedan via din internetbank, som omedelbart genomför transaktionen.

Om du köper eller sätter in pengar online startar du istället processen direkt i gränssnittet hos den app eller hemsida du besöker, och går sedan helt enkelt in i Swish-appen och godkänner transaktionen.

Smidigt, snabbt och enkelt. Men finns det liknande alternativ som är värda att överväga?

3 betalningstjänster som liknar Swish på flera olika sätt

Nedan är viktiga exempel:

Trustly

Trustly är den metod som vi tycker är mest lik Swish, men har många viktiga skillnader. För det första är det ingen mobilapp, utan är istället en tjänst som implementeras direkt i gränssnittet hos sajten. Här får du först logga in på din internetbank, och får sedan signera transaktionen med hjälp av BankID.

Det som den har gemensamt med Swish är det faktum att transaktionerna sker omedelbart till och från ditt bankkonto. Tjänsten är även gratis och enkel att använda, vilket gör att den är ett utmärkt alternativ till Swish.

Trustly hittas på många delar av internet, men är väldigt populär när det gäller spelbolag relaterade till betting. Anledningen till detta är att metoden gör det enkelt och smidigt för spelare att sätta in och ta ut pengar på ett säkert sätt.

Klarna

Klarna har många skillnader gentemot Swish, men även viktiga likheter. Båda tjänsterna är stora favoriter för både företag och privatpersoner på den svenska marknaden, samt är gratis att använda för kunderna.

Transaktionerna är även smidiga och möjliggör för betydligt snabbare hantering i jämförelse med de äldre alternativen på marknaden. Här finns det även möjlighet att välja olika typer av betalningar, exempelvis faktura, omedelbar dragning från bankkontot, med flera, något som inte är möjligt via Swish.

Tyvärr går det för närvarande inte att genomföra transaktioner mellan privatpersoner, Klarna fokuserar istället på att möjliggöra för transaktioner mellan företag och privatpersoner.

Apple Pay

Apple Pay fungerar lite annorlunda i jämförelse med Swish, men har användarvänligheten och de snabba transaktionerna gemensamt. Den är även gratis att använda, samt är lätt att lära sig och använda. Därmed är även det här ett grymt alternativ om inte Swish finns tillgänglig.

Båda tjänsterna fungerar utmärkt att använda med mobiltelefonen, och numera finns det till och med fysiska butiker där det är möjligt att betala med Apple Pay med några få knapptryck. Därmed är det inte särskilt konstigt att den till viss del konkurrerar med svenskarnas favorittjänst.

Relaterade inlägg

Hypermobilitet är en svensk gratistidning och webbplats med inriktning på nöje, kultur, teknik, livsstil och mat.

 

Chefredaktör & VD:

Carl Rasmusson

Senaste inläggen

u00a92022 Soledad, A Media Company – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign